Kolejna grupa dzieci ormiańskich z wizytą na Kaszubach
Dodano 2016-12-09

tańca i śpiewu.

info: Gminny Ośrodek Kultury, Sportu i Rekreacji - Chmielno

W dniach 10 - 20 grudnia na Kaszubach gościć będzie kolejna grupa dzieci ormiańskich z Erywania. Delegacja dziecięca z Armenii przybędzie do nas, w ramach wspólnie realizowanego programu "POZNAJMY SIĘ BLIŻEJ". Przybysze z dalekiego Kaukazu w ramach promocji swojej kultury, przeprowadzą warsztaty z zakresu ceramiki ormiańskiej, kulinarnej oraz tańca i śpiewu. Ważnym elementem będzie też zaprezentowanie gościom naszej rodzimej kultury oraz integracja z rówieśnikami z Kaszub.

Szczegóły: p. Marek Serkowski Kartuzy tel. 502 144 400   info: Gminny Ośrodek Kultury, Sportu i Rekreacji - Chmielno