Sześć wieków historii Ormian w Polsce- spotkanie z ks. Tadeuszem Isakowiczem- Zaleskim.
Dodano 2016-11-30

Niezależne Zrzeszenie Studentów Uniwersytetu Warszawskiego ma przyjemność zaprosić na pierwsze w tym roku wydarzenie w ramach projektu „Spotkania z…”, podczas którego ks. Tadeusz Isakowicz- Zaleski- polski Ormianin, działacz charytatywny, historyk, poeta, wyjaśni wiele kwestii związanych z wpływem kultury ormiańskiej na kulturę Polską
Spotkanie odbędzie się 5 grudnia o godz. 17:00 w Sali nr 200 w budynku Samorządu Studentów Uniwersytetu Warszawskiego, przy ul. Krakowskie Przedmieście 26/28.

Niezależne Zrzeszenie Studentów Uniwersytetu Warszawskiego ma przyjemność zaprosić na pierwsze w tym roku wydarzenie w ramach projektu „Spotkania z…”, podczas którego ks. Tadeusz Isakowicz- Zaleski - polski Ormianin, działacz charytatywny, historyk, poeta, wyjaśni wiele kwestii związanych z wpływem kultury ormiańskiej na kulturę polską.

Ormianie to jedna z dziewięciu oficjalnie uznanych mniejszości narodowych w Polsce. Jaka jest ich historia? Gdzie mieszkają? Jakie wartości wnieśli w polską kulturę?  Co  Juliusz Słowacki,  Ignacy Łukasiewicz, Zbigniew Herbert mają z nimi wspólnego?

Kontakt do organizatora: Joanna Haberek, joanna.haberek@nzs.org.pl, tel. 512474015

• Szesc-Wiekow.png