Wystawa fotograficzna: Jan Henryk Rosen w Kościele św. Krzysztofa w Podkowie Leśnej i w Katedrze ormiańskiej we Lwowie
Dodano 2016-09-09

Sobota 17 września
godz. 16.00:
Spotkanie studyjne poświęcone pracom Jana Henryka Rosena w kościele św. Krzysztofa w Podkowie Leśnej. Wprowadzenie: dr Joanna Wolańska, prof. Rafał Miłaszewski, dr Anna M. Leśniewska-Zagrodzka Kościół św. Krzysztofa w Podkowie Leśnej (ul. Jana Pawła II 7)
godz. 17.00: Sesja popularno-naukowa: „Jan Henryk Rosen – malarz, twórca dzieł o tematyce religijnej” z udziałem dr Joanny Wolańskiej i Prezesa Instytutu Lwowskiego w Warszawie, pana Janusza Wasylkowskiego. Szczegółowe informacje www.stawisko.pl. Muzeum im. Anny i Jarosława Iwaszkiewiczów w Stawisku (ul. Gołębia 1)
Niedziela 18 września
godz. 15.00: Sztuka światła i koloru: w pracowni witrażysty”. Warsztaty witrażownicze dla dzieci i młodzieży w wieku od 9 do 16 lat, prowadzone przez Szklaną Pracownię Lidii Kostrzyńskiej w godz. 15.00–18.30. Centrum Kultury i Inicjatyw Obywatelskich (ul. Lilpopa 18) Jak wyglądają warsztaty można zobaczyć na stronie: www.szklanapracownia.pl. Zapisy: sekretariat CKiIO, tel. 22 7291384 wew. 22 w godzinach 8.00-16.00. Liczba miejsc ograniczona.
godz. 16.00: Otwarcie wystawy fotograficznej Jan Henryk Rosen w kościele św. Krzysztofa w Podkowie Leśnej i w katedrze ormiańskiej we Lwowie Centrum Kultury i Inicjatyw Obywatelskich (ul. Lilpopa 18)
godz. 19.00: Koncert męskiego zespołu wokalnego KAIROS z Lublina w repertuarze śpiewy cerkiewne oraz fragmenty liturgii ormiańskiej. Kościół św. Krzysztofa w Podkowie Leśnej (ul. Jana Pawła II 7)
Na wszystkie wydarzenia wstęp wolny! Zapraszamy!
Organizatorzy: Centrum Kultury i Inicjatyw Obywatelskich w Podkowie Leśnej, Muzeum im. Anny i Jarosława Iwaszkiewiczów w Stawisku, Parafia św. Krzysztofa w Podkowie Leśnej, Towarzystwo Przyjaciół Miasta Ogrodu Podkowy Leśnej, Fundacja Armenian Foundation.
Partner wystawy: Narodowe Archiwum Cyfrowe

W dniach 17 - 18 września w Podkowie Leśnej odbędzie się kolejna edycja Europejskich Dni Dziedzictwa. W tym roku ich hasło przewodnie brzmi "Gdzie duch spotyka się z przestrzenią" . Zachęcamy do zapoznania sie ze szczegółowym programem:

Sobota 17 września

godz. 16.00:

godz. 17.00:

Niedziela 18 września

godz. 19.00: Koncert Męskiego Zespołu Wokalnego KAIROS, który ma w swoim repertuarze utwory cerkiewne, greckie, gruzińskie, ormiańskie, hebrajskie…Podczas koncertu Zespół KAIROS zaprezentuje fragmenty liturgii ormiańskiej w opracowaniu Komitasa Wardapeta, ormiańskie śpiewy tradycyjne i obrzędowe. Solistą podczas koncertu będzie Aszot Martirosyan. Kościół św. Krzysztofa w Podkowie Leśnej (ul. Jana Pawła II 7)

Na wszystkie wydarzenia wstęp wolny! Zapraszamy!

Partner wystawy: Narodowe Archiwum Cyfrowe

• EDD-2016-zaproszenie.jpg