Aktualności
ORMIANIE na DYWANIE
Wielka bitwa małego oddziału - Zadwórze 1920
Zadwórze 1920 - gra wielkoformatowa
Ormianie w służbie Rzeczypospolitej
Wyjazdy do Kut i nie tylko
2023-2024
Cmentarze ormiańskie
Kancelaria pomocy
Ormiański sąsiad
Polskie Miejsca pamięci w Rumunii
Obchody 650 - lecia Ormian w Polsce
SZKOŁA ORMIAŃSKA KRAKÓW
SZKOŁA ORMIAŃSKA w WARSZAWIE
2021-2022
Ormiańskie Muzeum Wirtualne
Ormiańskie Centrum Integracji Zawodowej i Społecznej - jako sposób na zwiększenie udziału organizacji w życiu publicznym.
Polska młodzież w Armenii
Ormiańscy bohaterowie Powstania Styczniowego
Wirtualna podróż przez wieki dziejów Ormian Polskich
Uczta POLIN z Robertem Makłowiczem
Dodano 5/10/2015
Wraz z krytykiem kulinarnym, pisarzem i podróżnikiem Robertem Makłowiczem i przedstawicielami mniejszości narodowych wyruszymy w smakową podróż do dawnej Rzeczpospolitej. Spotykały się tam m.in. kuchnie: żydowska, polska, ormiańska czy tatarska. Na ile się przenikały? Czy możemy dostrzec ich wpływ na współczesną kuchnię polską? Jakie smaki przetrwały, a jakie zostały utracone bezpowrotnie? Szukaniu odpowiedzi na te pytanie będzie towarzyszyła słodka uczta inspirowana dawnymi przepisami.
11 października, godz. 14:00-17:00, hol główny, wstęp wolny.
Wraz z krytykiem kulinarnym, pisarzem i podróżnikiem Robertem Makłowiczem i przedstawicielami mniejszości narodowych wyruszymy w smakową podróż do dawnej Rzeczpospolitej. Spotykały się tam m.in. kuchnie: żydowska, polska, ormiańska czy tatarska. Na ile się przenikały? Czy możemy dostrzec ich wpływ na współczesną kuchnię polską? Jakie smaki przetrwały, a jakie zostały utracone bezpowrotnie? Szukaniu odpowiedzi na te pytanie będzie towarzyszyła słodka uczta inspirowana dawnymi przepisami.
11 października, godz. 14:00-17:00, hol główny, wstęp wolny. Muzeum Historii Żydów Polskich ul. Mordechaja Anielewicza 6, Warszawa
Inne wpisy