Wsparcie dla Armenii i Arcachu

Panormiański fundusz Hayastan All Armenian Fund, zajmuje się pomocą humanitarną i rozwojową dla Armenii i Arcachu Wpłat można dokonywać przez stronę internetową.
Jest to najlepsza forma wsparcia

Pomóż Armenii

Operator płatności - Przelewy24
Kraków - Jakie tajemnice kryje ormiański alfabet?
11/5/2022
Wojewódzka Biblioteka Publiczna w Krakowie i Armenian Foundation serdecznie zapraszają na rodzinne warsztaty kaligraficzne „Jakie tajemnice kryje ormiański alfabet?”

W programie prezentacja alfabetu ormiańskiego, warsztaty kaligrafii, pisanie swoich imio...
Katowice - koncert zespołu The Naghash Ensemble
10/5/2022
16 maja br. o godz. 19:30 podczas Festiwalu Katowice Kultura Natura - Podróż (w sali koncertowej Narodowej Orkiestry Symfonicznej Polskiego Radia - Plac Wojciecha Kilara 1, Katowice) wystąpi ormiański zespół The Naghash Ensemble w składzie:

Hasmik Baghda...
Obchody 107 rocznicy Ludobójstwa Ormian - Warszawa
20/4/2022
Ambasada Republiki Armenii w Polsce zaprasza 24 kwietnia br. o godz. 10:00 na uroczystość upamiętnienia ofiar ludobójstwa Ormian, która odbędzie się na Skwerze Ormiańskim w Warszawie ( Sadyba)
Հարգելի՛ հայրենակիցներ, ապրիլի 24-ին ժամը 10։00-ին Վարշավայի ...
Profil Instagram Armenian Foundation

Latvia recognizes the Armenian Genocide #armeniangenocide #ottomanarmenians https://en.armradio.am/2021/05/06/latvia-recognizes-the-armenian-genocide/

Znacie słynny pomnik króla Jana III Sobieskiego? A wiecie, że jego autorem jest Ormianin Polski - Tadeusz Barącz POSŁUCHAJCIE!!!!

15 marca 1921 roku -100 lat temu Soghomon Tehlirian zabił Talata Paszę. Przeprowadzony 15 marca 1921 w Berlinie zamach był częścią Operacji Nemezis zakładającej eliminację osób odpowiedzialnych za ludobójstwo Ormian. Po dwudniowym procesie przed niemieckim sądem Tehlirian został uznany za niewinnego i zwolniony.

Warto przeczytać !!!

Dzisiaj o godz. 21:55 film „Przyrzeczenie” ( The Promise). Program 2 TVP

24 marca, w rocznicę śmierci rodziny Ulmów z Markowej, obchodzony jest Narodowy Dzień Pamięci Polaków ratujących Żydów pod okupacją niemiecką. Pamietajmy o Ormianach Polskich, którzy również pomagali i ratowali Żydów.

O nas
Fundacja Armenian Foundation jest strukturą organizacyjną środowiska polskich Ormian

Nasza Fundacja kontynuuje, wspiera i bezpośrednio realizuje programy, dotychczas prowadzone przez KZKO.

zaangażowanych wolontariuszy
projektów