Wsparcie dla Armenii i Arcachu

Panormiański fundusz Hayastan All Armenian Fund, zajmuje się pomocą humanitarną i rozwojową dla Armenii i Arcachu Wpłat można dokonywać przez stronę internetową.
Jest to najlepsza forma wsparcia

Pomóż Armenii

Operator płatności - Przelewy24
Europejskie Dni Dziedzictwa w Oławie
8/9/2021
18 września 2021 w ramach Europejskich Dni Dziedzictwa odbędzie się w Oławie Dzień Ormiańskich smaków.
Serdecznie zapraszamy
Przyjazd ormiańskich dzieci do Polski
8/7/2021
Kiedy 27 września 2020 r. rozpoczęła się kolejna wojna o Górski Karabach, która przez świat nazywana była niesprawiedliwie konfliktem wszyscy Ormianie starali się pomóc. My jako Fundacja ARMENIAN FOUNDATION postanowiliśmy pomóc tym najbardziej bezbronnym,...
Profil Instagram Armenian Foundation

Latvia recognizes the Armenian Genocide #armeniangenocide #ottomanarmenians https://en.armradio.am/2021/05/06/latvia-recognizes-the-armenian-genocide/

Znacie słynny pomnik króla Jana III Sobieskiego? A wiecie, że jego autorem jest Ormianin Polski - Tadeusz Barącz POSŁUCHAJCIE!!!!

15 marca 1921 roku -100 lat temu Soghomon Tehlirian zabił Talata Paszę. Przeprowadzony 15 marca 1921 w Berlinie zamach był częścią Operacji Nemezis zakładającej eliminację osób odpowiedzialnych za ludobójstwo Ormian. Po dwudniowym procesie przed niemieckim sądem Tehlirian został uznany za niewinnego i zwolniony.

Warto przeczytać !!!

Dzisiaj o godz. 21:55 film „Przyrzeczenie” ( The Promise). Program 2 TVP

24 marca, w rocznicę śmierci rodziny Ulmów z Markowej, obchodzony jest Narodowy Dzień Pamięci Polaków ratujących Żydów pod okupacją niemiecką. Pamietajmy o Ormianach Polskich, którzy również pomagali i ratowali Żydów.

O nas
Fundacja Armenian Foundation jest strukturą organizacyjną środowiska polskich Ormian

Nasza Fundacja kontynuuje, wspiera i bezpośrednio realizuje programy, dotychczas prowadzone przez KZKO.

zaangażowanych wolontariuszy
projektów