Wsparcie dla Armenii i Arcachu

Panormiański fundusz Hayastan All Armenian Fund, zajmuje się pomocą humanitarną i rozwojową dla Armenii i Arcachu Wpłat można dokonywać przez stronę internetową.
Jest to najlepsza forma wsparcia

Pomóż Armenii

Operator płatności - Przelewy24
Nowość na rynku wydawniczym "Armenia Obieg zamknięty"
3/1/2022
2 lutego 2022 będzie miała miejsce premiera nowej książki z Armenią w roli głównej. Wydawnictwo Czarne przygotowało książkę pt. "Armenia Obieg zamknięty", której autorem jest Maciej Falkowski.

W informacji wydawnictwa czytamy:

Nie tak daleko leży kraj, ...
Chocim 1621
30/12/2021
W 2021 roku Fundacja Armenian Foundation wraz Fundacją Wolność i Demokracja realizowała projekt pn. "Pod chorągwią Rzeczypospolitej w 400- lecie chocimskiej wiktorii”.
Projekt finansowany jest ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu...
Odeszła do Pana śp. Irena Romaszkan
26/12/2021
25 grudnia 2021 odeszła śp. Irena Romaszkan. Skromnie i cicho odchodzą świadkowie historii tej wielkiej, ale często strasznej. Miałam okazję poznać Panią Irenę kiedy przygotowywałam biogram Jej Ojca, Mieczysława Romaszkana ( brata m. in. ks. Kazimierza Ro...
Profil Instagram Armenian Foundation

Latvia recognizes the Armenian Genocide #armeniangenocide #ottomanarmenians https://en.armradio.am/2021/05/06/latvia-recognizes-the-armenian-genocide/

Znacie słynny pomnik króla Jana III Sobieskiego? A wiecie, że jego autorem jest Ormianin Polski - Tadeusz Barącz POSŁUCHAJCIE!!!!

15 marca 1921 roku -100 lat temu Soghomon Tehlirian zabił Talata Paszę. Przeprowadzony 15 marca 1921 w Berlinie zamach był częścią Operacji Nemezis zakładającej eliminację osób odpowiedzialnych za ludobójstwo Ormian. Po dwudniowym procesie przed niemieckim sądem Tehlirian został uznany za niewinnego i zwolniony.

Warto przeczytać !!!

Dzisiaj o godz. 21:55 film „Przyrzeczenie” ( The Promise). Program 2 TVP

24 marca, w rocznicę śmierci rodziny Ulmów z Markowej, obchodzony jest Narodowy Dzień Pamięci Polaków ratujących Żydów pod okupacją niemiecką. Pamietajmy o Ormianach Polskich, którzy również pomagali i ratowali Żydów.

O nas
Fundacja Armenian Foundation jest strukturą organizacyjną środowiska polskich Ormian

Nasza Fundacja kontynuuje, wspiera i bezpośrednio realizuje programy, dotychczas prowadzone przez KZKO.

zaangażowanych wolontariuszy
projektów