KRAKÓW - SPOTKANIE - 10 MARCA 2017
Dodano 2017-02-27

JE Edgar Ghazaryan, Ambasador Republiki Armenii w Polsce, Dyrektor Muzeum Armii Krajowej im. Gen. Emila Fieldorfa "Nila" w Krakowie, dr Marek Lasota oraz Prezes Fundacji Armenian Foundation zapraszają na uroczyste spotkanie z okazji 650-lecia osiedlenia się diaspory ormiańskiej na ziemiach Rzeczypospolitej, która odbędzie się 10 marca 2017 r. o godzinie 13:00 w Muzeum Armii Krajowej im. Gen. Emila Fieldorfa "Nila" w Krakowie ul. Wita Stwosza 12.
W programie:
Przemówienie Ambasadora Republiki Armenii w Polsce, JE Edgara Ghazaryana
Otwarcie wystawy „Ormianie w Służbie Rzeczypospolitej”
Projekcja filmu dokumentalnego „Ormiańska Matka, Jadwiga Zarugiewiczowa – symboliczna Matka Nieznanego Żołnierza”
Poczęstunek okolicznościowy
UROCZYSTOŚĆ TOWARZYSZĄCA:
Godz. 12:00 złożenie kwiatów na symbolicznym grobie ppłk Waleriana Tumanowicza – Cmentarz Rakowicki w Krakowie

JE Edgar Ghazaryan, Ambasador Republiki Armenii w Polsce, Dyrektor Muzeum Armii Krajowej im. Gen. Emila Fieldorfa "Nila" w Krakowie, dr Marek Lasota oraz Prezes Fundacji Armenian Foundation, Marta Axentowicz-Bohosiewicz zapraszają na uroczyste spotkanie z okazji 650-lecia osiedlenia się diaspory ormiańskiej na ziemiach Rzeczypospolitej, która odbędzie się 10 marca 2017 r. o godzinie 13:00 w Muzeum Armii Krajowej im. Gen. Emila Fieldorfa "Nila" w Krakowie ul. Wita Stwosza 12.

W programie:

- Przemówienie Ambasadora Republiki Armenii w Polsce, JE Edgara Ghazaryana
 - Wystąpienie Dyrektora Muzeum Armii Krajowej im. Gen. Emila Fieldorfa "Nila, dr Marka Lasoty
 - Wystąpienie Przedstawiciela Fundacji Armenian Foundation, dr Andrzeja Bohosiewicza
 - Otwarcie wystawy „Ormianie w Służbie Rzeczypospolitej”
 - Projekcja filmu dokumentalnego „Ormiańska Matka, Jadwiga Zarugiewiczowa – symboliczna Matka      Nieznanego Żołnierza”
 - Poczęstunek okolicznościowy

UROCZYSTOŚĆ TOWARZYSZĄCA: