DZIEŃ ORMIAŃSKI w Warszawie
Dodano 2016-05-07

Fundacja Armenian Foundation zaprasza na Dzień Ormiański – 30 maja 2016. Spotkanie odbędzie się w Warszawie – ul. Wspólna 61 w godzinach 15-19.

W programie:

1) Koncert muzyki ormiańskiej w wykonaniu zespołu Musa Ler

2) Wystawy
• wystawa fotografii z wyjazdu do Armenii zorganizowanego przez Fundację Armenian Foundation w 2015 r. dla wolontariuszy
• prezentacja wystawy "Ormianie w służbie Rzeczypospolitej

3) prelekcje:
- Ksiądz Samuel Manugiewicz - ostatni ormiański proboszcz na Kresach
- Ksiądz Kazimierz Roszko - 100 rocznica urodzin kapłana obrządku bizantyjsko - ukraińsko-ormiańskiego kościoła
- pokaz filmu "Nasi wspaniali - Armenia kolebka naszych przodków"

4) Degustacja potraw kuchni ormiańskiej

Zrealizowano dzięki dotacji Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji

SPROSTOWANIE
W Wyniku niezamierzonego błędu na wszelkich materiałach dotyczących realizacji zadania pn. Dzień Ormiański pojawiła się informacja iż zadanie zostało zrealizowane z doatcji Ministra Administarcji i Cyfryzacji, zamiast poprawnej informacji "Zrealizowano dzięki dotacji Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji"

SPROSTOWANIE

W wyniku niezamierzonego błędu na wszelkich materiałach dotyczących realizacji zadania pn. Dzień Ormiański pojawiła się informacja iż zadanie zostało zrealizowane z dotacji Ministra Administracji i Cyfryzacji, zamiast poprawnej informacji "Zrealizowano dzięki dotacji Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji".

• plakat.jpg
  • zaproszenie-str1.jpg