Krakowskie obchody rocznicy ludobójstwa Ormian 1915r

Nabożeństwo będzie odprawione 20 kwietnia 2013 r. o godz. 16:00 w kościele św. Mikołaja w Krakowie przy ul. Kopernika 9. Po Mszy św. pod Chaczkarem zostana złożone kwiaty i zapalimy znicze.

Proboszcz Południowej Parafii Ormiańskokatolickiej i Ormiańskie Towarzystwo Kulturalne w Krakowie zapraszają na UROCZYSTĄ MSZĘ ŚW. W 98. ROCZNICĘ LUDOBÓJSTWA ORMIAN. Nabożeństwo będzie odprawione 20 kwietnia 2013 r. o godz. 16:00 w kościele św. Mikołaja w Krakowie przy ul. Kopernika 9. Po Mszy św. pod Chaczkarem zostaną złożone kwiaty i zapalimy znicze. Tradycyjnie w dniu 24 kwietnia br. o godzinie 17:00 spotykamy się pod Chaczkarem, żeby złożyć hołd pomordowanym Ormianom, zapalić znicze i złożyć kwiaty.