XI międzynarodowy festiwal filmowy „Złota Morela” w Erywaniu.
Dodano 2014-07-20

W stolicy Armenii – Erywaniu – co roku odbywa się Golden Apricot. Jest to festiwal filmowy promujący działania osób próbujących zmienić albo zwalczyć warunki społeczne czy też polityczne panujące w swoim kraju. I tak w tym roku w stolicy Zakaukazia swoje filmy zaprezentują również Polacy.
Najwyższa nagroda Golden Apricot „Efekt domina” Elwiry Niewiery i Piotra Rosołowskiego. Film ten mogliśmy zobaczyć m. in. na 54. Krakowskim Festiwalu Filmowym, gdzie został nagrodzony.
"Złota Morela" dla najlepszego Ormiańskiego Filmu Krótkometrażowego - „Mleczny Brat” w reżyserii Vahrama Mkhitaryana

W stolicy Armenii – Erywaniu – co roku odbywa się "Golden Apricot". Jest to festiwal filmowy promujący działania osób próbujących zmienić albo zwalczyć warunki społeczne czy też polityczne panujące w swoim kraju. Wczoraj podczas uroczystej gali została ogłoszona lista laureatów. Wśród zwycięzców dwa poskie akcenty:

Najwyższa nagroda Golden Apricot - „Efekt domina” Elwiry Niewiery i Piotra Rosołowskiego.