Roczny Wolontariat Europejski w Armenii dla 2 wolontariuszy

Termin zgłoszeń: 08/03/2017
Okres trwania: 31.03.2017 – 01.03.2018
Miejsce: Alawerdi, Armenia
Od początku kwietnia br. rozpoczynamy projekt “BUILDING BETTER COMMUNITY THROUGH GIVING" w ormiańskiej organizacji Centre for Community Mobilization and Support w Alaverdi. W ramach projektu wolontariusze będą mieć możliwość doświadczenia wyjatkowości ormiańskiej kultury, historii,  przyrody oraz gościnności oraz rozwinąć swoje umiejętności w ramach pracy w międzynarodowym środowisku.
Do zadań wolontariuszy w ramach projektu w Alawerdi będzie należeć m.in.:
- organizacja Europejskiego Klubu Dyskusyjnego w Alaverdi,
- stworzenie i poprowadzenie kampanii społecznej w mediach społecznościowych na temat istniejących stereotypów i różnic kulturowych na Kaukazie,
- zorganizowanie dwóch wizyt studyjnych młodzieży ormiańskiej w Gruzji w dzielnicy Marneuli z naszą zaprzyjaźnioną gruzińską organizacją pozarządową.
Wysyłajcie pytania, swoje CV i list ymotywacyjny na adres: anna.chebdowska.ccms@gmail oraz natalia@bonafides.pl. Szczegóły o projekcie w języku angielskim na stronie: https://europa.eu/youth/volunteering/project/1706_en

Wolontariat Europejski to program dla osób w wieku od 18 do 30 lat. Daje im możliwość uzyskania nowych umiejętności i wartościowego doświadczenia międzynarodowego dzięki pracy na rzecz rozwoju lokalnej społeczności poprzez kulturalne wydarzenia, projekty młodzieżowe, społeczne inicjatywy, promocję wolontriatu i wiele innych aktywności w zależności od profilu organizacji przyjmującej wolontariusza. Każdy wolontariusz pracuje 5 dni w tygodniu, maksymalnie 40 godzin tygodniowo i ma prawo do 2 wolnych dni za każdy przepracowany miesiąc. Wyjeżdżając na Wolontariat Europejski otrzymasz: zakwaterowanie, ubezpieczenie, kieszonkowe, pieniądze na jedzenie albo obiady, pieniądze na transport publiczny oraz zwrot pieniężny za twój bilet lotniczy.

Termin zgłoszeń: 08/03/2017

Okres trwania: 31.03.2017 – 01.03.2018

Miejsce: Alawerdi, Armenia

Do zadań wolontariuszy w ramach projektu w Alawerdi będzie należeć m.in.:

- organizacja Europejskiego Klubu Dyskusyjnego w Alaverdi,

Wysyłajcie pytania, swoje CV i list motywacyjny na adres: anna.chebdowska.ccms@gmail oraz natalia@bonafides.pl.

Szczegóły o projekcie w języku angielskim kliknij tutaj

• wolontariateuropesjki2.jpg
  • wolontariateurpoejski1.jpg