Ogłoszenia
  • Dodano: 2016-12-15

Rada Osiedla Muranów zaprasza na MURANOWSKĄ CHOINKĘ - POZNAJ SWOICH SĄSIADÓW -  przedświatecznie spotkanie mieszkanćow dzielnicy Muranów. Spotkanie odbędzie się w sobotę 17 grudnia w godz. 16-20 w siedzibie Rady Osiedla ul. Nowolipie 9/11 (Warszawa)
    ZAPRASZAMY

Rada Osiedla Muranów zaprasza na MURANOWSKĄ CHOINKĘ - POZNAJ SWOICH SĄSIADÓW -  przedświąteczne spotkanie mieszkańców dzielnicy Muranów. Spotkanie odbędzie się w sobotę 17 grudnia w godz. 16-20 w siedzibie Rady Osiedla ul. Nowolipie 9/11 (Warszawa)

ZAPRASZAMY

• Dodano: 2016-11-30

Niezależne Zrzeszenie Studentów Uniwersytetu Warszawskiego ma przyjemność zaprosić na pierwsze w tym roku wydarzenie w ramach projektu „Spotkania z…”, podczas którego ks. Tadeusz Isakowicz- Zaleski- polski Ormianin, działacz charytatywny, historyk, poeta, wyjaśni wiele kwestii związanych z wpływem kultury ormiańskiej na kulturę Polską
    Spotkanie odbędzie się 5 grudnia o godz. 17:00 w Sali nr 200 w budynku Samorządu Studentów Uniwersytetu Warszawskiego, przy ul. Krakowskie Przedmieście 26/28.

Niezależne Zrzeszenie Studentów Uniwersytetu Warszawskiego ma przyjemność zaprosić na pierwsze w tym roku wydarzenie w ramach projektu „Spotkania z…”, podczas którego ks. Tadeusz Isakowicz- Zaleski - polski Ormianin, działacz charytatywny, historyk, poeta, wyjaśni wiele kwestii związanych z wpływem kultury ormiańskiej na kulturę polską.

• Dodano: 2016-09-01

zapraszają na 29 września br. o godz. 17:00 wydarzenie kulturalne w ramach XXIV Koszalińskich Dni Kultury Chrześcijańskiej "Muza chrześcijańska. W 1715 rocznicę chrztu Armenii".W programie znajdą się: wprowadzenie – referat o kulturze Armenii i związkach polsko-ormiańskich, prezentacja multimedialna poświęcona architekturze sakralnej – skarbom Armenii, część muzyczna, montaż literacki na podstawie twórczości między innymi św. Mesropa Masztoca, Howhannesa Mandakuniego, Stepanosa ze Siunu, św. Nersesa Wdzięcznego, Howhannesa Tumanjana oraz "Księgi śpiewów żałobliwych" św. Grzegorza z Nareku.
    Termin wydarzenia – będącego hołdem Polaków dla Armenii i Ormian w 1715 rocznicę chrztu Hajastanu – nie jest przypadkowy: 29 września to przeddzień wspomnienia – w Kościele rzymskokatolickim – św. Grzegorza Oświeciciela – patrona i apostoła Armenii. Kilka dni wcześniej – 21 września – w Armenii obchodzi się Święto Niepodległości: to wielka radość i – w tym roku – 25 rocznica odzyskania suwerenności.

Klub Inteligencji Katolickiej, Katolickie Stowarzyszenie Dziennikarzy oraz Koszalińska Biblioteka Publiczna zapraszają 6 października br. o godz. 17:00 na wydarzenie kulturalne w ramach XXIV Koszalińskich Dni Kultury Chrześcijańskiej "Muza chrześcijańska. W 1715 rocznicę chrztu Armenii". W programie znajdą się: wprowadzenie – referat o kulturze Armenii i związkach polsko-ormiańskich, prezentacja multimedialna poświęcona architekturze sakralnej – skarbom Armenii, część muzyczna, montaż literacki na podstawie twórczości między innymi św. Mesropa Masztoca, Howhannesa Mandakuniego, Stepanosa ze Siunu, św. Nersesa Wdzięcznego, Howhannesa Tumanjana oraz "Księgi śpiewów żałobliwych" św. Grzegorza z Nareku.

• Dodano: 2013-07-02

Szanowni Państwo, otzymaliśmy takie zapytanie i mamy nadzieję, że ktoś pomoże temu młodemu człowiekowi:

• Dodano: 2013-06-14

Ksiądz Artur Awdaljan zaprasza na mszę św. w obrządku ormiańsko - katolickim, którą będzie sprawował 16 czerwca br. o godz. 13:00 w Kaplicy Res Sacra Miser ul. Krakowskie Przedmieście 62.

1 2 3 4 5 6 7 | Następna