Warszawa - spotkanie historyczne „Od Grunwaldu do Monte Cassino.Ormianie w służbie Rzeczypospolitej”
Dodano 2016-03-01

Fundacja Armenian Foundation serdecznie zaprasza na spotkanie historyczne „Od Grunwaldu do Monte Cassino. Ormianie w służbie Rzeczypospolitej”. Patronat honorowy nad wydarzeniem objął JE Edgar Ghazaryan Ambasador Republiki Armenii w Rzeczypospolitej Polskiej oraz Pan prof. dr hab. Wojciech Fałkowski, Podsekretarz Stanu w Ministerstwie Obrony Narodowej. Spotkanie odbędzie się 3 marca 2016 r. o godz.12:00 w Centralnej Bibliotece Wojskowej w Warszawie (ul. Ostrobramska 109).
W programie:
Powitanie uczestników
Otwarcie wystawy Ormianie w służbie Rzeczypospolitej
Wystąpienia okolicznościowe
Projekcja filmu dokumentalnego „Pokojowe misje ormiańskie”
Występ taneczno-muzyczny narodowego zespołu ormiańskiego
Poczęstunek okolicznościowy
UROCZYSTOŚCI TOWARZYSZĄCE:
Godz. 10:45 – złożenie kwiatów na płycie Grobu Nieznanego Żołnierza na Placu marszałka Piłsudskiego w Warszawie
Godz. 11:00 – złożenie kwiatów pod tablicą pamiątkową Jadwigi Zarugiewiczowej na gmachu Garnizonu Warszawa

Fundacja Armenian Foundation serdecznie zaprasza na spotkanie historyczne „Od Grunwaldu do Monte Cassino. Ormianie w służbie Rzeczypospolitej”. Patronat honorowy nad wydarzeniem objął JE Edgar Ghazaryan, Ambasador Republiki Armenii w Rzeczypospolitej Polskiej oraz Pan prof. dr hab. Wojciech Fałkowski, Podsekretarz Stanu w Ministerstwie Obrony Narodowej. Spotkanie odbędzie się 3 marca 2016 r. o godz.12:00 w Centralnej Bibliotece Wojskowej w Warszawie (ul. Ostrobramska 109).

W programie:

Powitanie uczestników
Otwarcie wystawy "Ormianie w służbie Rzeczypospolitej"
Wystąpienia okolicznościowe
Projekcja filmu dokumentalnego „Pokojowe misje ormiańskie”
Występ taneczno-muzyczny narodowego zespołu ormiańskiego
Poczęstunek okolicznościowy